Software

Handige hulpjes bij het maken van HTML-code

Voor het uitvoeren van specifieke taken heb ik wat programmaatjes gemaakt die het werken met HTML, CSS en JavaScript vereenvoudigen. Wie het wil kan ze downloaden. Ze werken alleen in Windows 7 of later.
Lees meer >>

DoEntities 1.4

Bij het zelf bouwen van code loop je er soms tegen aan dat bepaalde werkzaamheden zich steeds herhalen. Dat gebeurt vooral als je HTML-code wilt laten zien. Dan moet je sommige tekens vervangen door karakter-entiteiten om te voorkomen dat de browser je document toont als een onbegrijpelijke letterbrij.
Lees meer >>

DoBase64

DoBase64 zet bestanden om in Base64-code. Dat heb je nodig als je een plaatje in je webdocument wilt embedden in een <img>-tag of in een background-eigenschap in CSS.
Lees meer >>

Hashings

Hashings berekent checksums van een bestand. Algoritmes zijn MD5, SHA-1 en SHA-256. Uit deze (hexadecimale) getallen kan worden afgeleid of een bestand dat je hebt gedownload foutloos is overgekomen.
Lees meer >>

 

Toelichting:
De downloadfile bevat een handleiding in .PDF-formaat, waar ook de gebruiksvoorwaarden voor de software in staan. Als je de software gebruikt word je geacht daar mee in te stemmen.
De programma's zijn allemaal portable, er is geen installatie-procedure.

Ben-logo